Susipažinkite kaip paruošti mūsų vasaros hitą – cold brew kavą.
COLD BREW
Šaltai brandinta juoda, gaivi kava. Kavos ekstrakcijoje nedalyvauja karštas vanduo – tad ir kavoje neišsiskiria ryškus rūgštumas ir kartumas, tačiau neapsigaukite – ši kava turi daugiau kofeino nei paprasta juoda kava iš aparato.
REIKĖS:
Stambiai sumaltos šviežiai skrudintos kavos
Prancūziško kavinuko
Šalto vandens
Ledukų
SPARKLING COLD BREW
Kavos kokteilis gaminamas su cold brew ir toniku. Savo pojūčiu primena gazuotą kavą, tačiau yra žymiai gaivesnis.
REIKĖS:
Cold brew kavos
Toniko
Mėtos papuošimui
Laimo
Ledukų
APELSININĖ COLD BREW
Kavos kokteilis gaminamas su cold brew ir apelsinu pasižymi gaiviu bei šiek tiek saldumo turinčiu skoniu.
REIKĖS:
Cold brew kavos
Apelsino
Rudojo cukraus
Ledukų
Grūstuvo
Rozamarino papuošimui
PIENIŠKA COLD BREW
Pieno pagrindu gaminama švelni kava su cold brew – tarsi šaltas flat white, tik švelnesnio skonio ir su vos daugiau kofeino.
REIKĖS:
Cold brew kavos
Kondensuoto pieno
Pieno
Ledukų
RUOŠIMO EIGA:
Į prancūzišką kavinuką įdėti 7 šaukštus kavos.
Užpilti šaltu vandeniu.
Laikyti 10-12 valandų šaldytuve.
Nuspausti tirščius ir perpilti kavą per sietelį.
Į stiklinę įdėti ledukų ir įpilti kavos.
RUOŠIMO EIGA:
Į stiklinę išspausti pusės laimo sulčių.
Įdėti ledukus ir įpilti 100 ml toniko.
Įpilti 80 ml cold brew kavos.
Papuošti mėtos šakele.
RUOŠIMO EIGA:
Į stiklinę įdėti supjaustytą apelsiną.
Su vandeniu ištirpinti šaukštelį rudojo cukraus.
Apelsiną ir ištirpintą cukrų sugrūsti grūstuvu.
Įdėti ledukų ir iki stiklinės viršaus įpilti cold brew kavos.
Papuošti apelsino skiltele ir rozmarinu.
RUOŠIMO EIGA:
Į stiklinę įdėti ledukų ir užpilti kondensuoto pieno.