NUO KO PRADĖTI – CAFFEINE ROASTERS

Mano krepšelis

Tęsti pirkimą

N E M O K A M A S   P R I S T A T Y M A S   V I S O J E   L I E T U V O J E   N U O   1 4 . 9 5   E U R

NUO KO PRADĖTI

Pradėti reikėtų nuo… kavos. Taip, taip pirmas ir esminis žingsnis, kuris ir yra svarbiausias. Visada pasidomėkite ar kava šviežiai skrudinta bei jos skrudinimo laipsniu. Skonines savybes apspręs ir geografinė nuoroda. Norėdami “saugaus”, įprasto skonio - rinkitės geros skrudintojo kavos mišinį. Jei ieškote įdomesnių skonių, išties išraiškingos kavos - drąsiai sukite link kavos iš regiono, o dar geriau - konkrečios kavos iš ūkių, su tikslia geografine nuoroda . Pabandykite apie kavą mąstyti kaip apie duoną - kuo šviežesnė, tuo skanesnė. “Auksinis” laikotarpis ruošti kavą - kai ji paskrudinta prieš keletą savaičių, ar net dienų.

Sekantis svarbus žingsnis yra kavos malimas. Kiekvienas kavos gaminimo prietaisas mėgsta tam tikrą malimą. Jei stambų, rupų malimą rekomenduojame naudoti užpylimui ar French Press kavinukui, tai filtriniams Chemex’ui, Hario ar Aeropress prietaisams jau prireiks vidutinio/smulkesnio malimų. O moka kavinukui ar virtuviniam espresso malimas bus visai smulkus.

Toliau - vanduo. Auksinė taisyklė - užpildymi kavą verdančiu vandeniu, tuo pačiu nuplausite ir gausybę poskonių ir niuansų. Todėl rekomenduojame kavas ruošti vandeniui arbatinuke šiek tiek atvėsus, iki 90-96C. Išsimtis galėtų būti Aeropress’as, kur puikių rezultatų galime tikėtis ir su 80C vandeniu. Eksperimentuokite! 

Kavos ir vandens santykis - irgi svarbu. Užtektų atsiminti paprastas proporcijas - 1 litrui vandens reikia 60g kavos. Toliau jau prasideda eksperimentai - į stipresnę ar silpnesnę pusę.

P.S. Užpildami kavą tradiciniu būdu, tiesiai puodelyje, geriausias skonines savybes išgausite užpylę kavą 90-96C vandeniu ir palikę puodelį ramiai pabūt apie 4 minutes. Tuomet šaukšto pagalba pašalinkite likusius paviršiuje tirščius ir ragaukite. Tokiu būdu iki šiol geriausias kavas profesionalai ragauja pasaulio čempionatuose ir Cup of Excellence aukcionuose - tad nenurašykite šio paprasto kavos ragavimo būdo: jis negailestingas kavos defektams ar tiesiog blogam skoniui.