RUOŠIMO BŪDAI: V60 – CAFFEINE ROASTERS

Mano krepšelis

Tęsti pirkimą

RUOŠIMO BŪDAI: V60

Vienas iš populiarėjančių kavos ruošimo būdų, kurį turbūt pastebėjote ir pamėgtoj kavinėj - filtrinis kavinukas Hario V60.

Šiuo kavinuku išties paprasta pasigaminti puikią juodą filtrinę kavą!

  1. Susimalkite nedidelio rupumo malimu 20-22g kavos (ruošime 300-330ml kavos). Užkaiskite vandenį, jam užvirus šiek tiek palaukite, kol vanduo atvės iki rekomenduojamos, 90-96C laipsnių temperatūros.
  2. Keraminį filtrą pastatykite ant stiklinio indo ar puodelio, į kurį ruošite kavą; 
  3. Sulenkite popierinį Hariofiltrą ties gorfruotu kraštu ir įstatykite į keraminį filtrą;
  4. Pašildykite keraminį ir popierinį filtrą karštu vandeniu, jei norite išvengti popieriaus poskonio; be to - šiltas puodelis ilgiau išlaikys kavos temperatūrą.
  5. Į popierinį filtrą įberkite norimą kiekį tinkamai sumaltos kavos (malimą galėsite pasirinkti užsakydami kavą mūsų parduotuvėje!)
  6. Pamažu užpilkite šiek tiek vandens iš artbatinuko - apie 30-45 ml vandens. Kava turi tik "sušlapti".  
  7. Palaukę 20-25 sek. pradėkite pilti vandenį ratais taip, kad vandens nekliūtų išoriniams kavos pakraščiams. Vandenį reikia pilti tikslia ir nenustrūkstančia spiraline srovele apie pusantros-dvi minutes. Jei kava subėga per greitai, malimas per stambus, ir atvirkščiai - jei vos sunkiasi po lašelį, vadinasi, sumalėte per smulkiai. 
  8. Supylę visą vandens kiekį, palaukite, kol kavos srovelė baigsis ir ims tik lašėti - tuomet jau laikas nuimti filtrą.
  9. Skanaus!